* Actie4 kids   

Schoenendoosactie 2023 (11-2023)
Op 9 november zijn de dozen succesvol naar de overkant gebracht.

66 dozen en 715, €  is inmiddels overgemaakt.

Hartelijke groeten Anneke,Tineke,en Alide.


Schoenendoosactie 2023
(08-2023)

“Tover een lach op het gezicht van een kind in nood. Daar word je zelf ook blij van!”

Deze woorden lazen we op de website www.schoenendoosactie.nl en we werden meteen weer enthousiast. Want ook dit jaar doet onze gemeente weer mee!

Dus bewaar de doos van uw nieuwe schoenen nog even en verzamel alvast kleurpotloden, washandjes, tennisballen en knuffeltjes. Samen kunnen we er weer een geslaagde actie van maken. Voelt u het enthousiasme ook al, of kent u deze actie van GAIN nog niet, neem dan ook eens een kijkje op de website.

In onze gemeente duurt de actie de hele maand oktober. Dan zijn we iedere zondag in de kerk aanwezig om folders uit te delen, uitleg te geven over de actie en schoenendozen, geld en spullen in ontvangst te nemen. Maar ook voor die tijd vindt u de folders al in de kerk.

Vindt u het lastig om een schoenendoos mee te nemen nu we niet in onze eigen kerk terecht kunnen dan kunt u het ook bij ons thuis brengen of vragen of we het even bij u ophalen.

 

 

 

 

 Alide Zegers – Vloedlijn 20 – 313355

 

 Tineke Ramaker – Vloedlijn 34 – 313866

 

 Anneke Visser – Maricoweg 17 – 0622289772

 

 


 

 

Nieuw record voor schoenendoosactie (01-2023)
BARENDRECHT  De actie om een schoenendoos te vullen voor kinderen in Polen, heeft dit jaar meer dozen opgeleverd dan ooit. Een deel van de schoenendozen gaat naar Oekraïense kinderen. 

De actie wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. Vorig jaar kwamen er 940 dozen binnen. 'Dat was toen een record. Dit jaar zijn het er 1344', vertelt Paul Verkade. De dozen zijn vooral afkomstig van kerken en scholen. 'Bij mij thuis staat elke dag wat op de stoep. Het hele jaar door. Gisteren stonden er vijf dozen. Heerlijk toch'?, zegt Maria Dramountanis uit Heerjansdam. 

Dit jaar worden er ook dozen gevuld speciaal voor kinderen in Oekraïne of Oekraïense kinderen die naar Polen zijn gevlucht. 'Daar zit altijd iets warms, iets leuks en iets lekkers in', vertelt Maria Dramountanis. Ze opent een doos en laat het zien: naast een grote knuffel zitten er onder meer kleurplaten in. In elke doos zit een kaars. Handig voor als de stroom uitvalt. Net als voor de Poolse kinderen zijn deze dozen gesorteerd op leeftijd. Ook zijn er aparte jongens- en meisjesdozen. Aanvankelijk waren er onvoldoende knuffels. 'Toen was er knuffelalarm', zegt Maria lachend. Er zijn er inmiddels voldoende. Iemand die bij de kringloopwinkel knuffels wilde kopen, mocht ze gratis meenemen omdat het voor deze actie is. 

'Wij proppen de dozen zo vol mogelijk', verzekert Maria. Een deel van de dozen is 'besteld' door een dominee die regelmatig in Oekraïne komt. Hij krijgt een aantal dozen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

Op woensdag 7 december zijn in de Immanuelkerk de dozen op bestemming gesorteerd. Er zijn negen bestemmingen in Polen. Op donderdag 8 en vrijdag 9 december werden de dozen met vier busjes naar Polen gebracht. Van daaruit gaat een deel van de dozen met busjes en een truck verder naar drie bestemmingen in het oosten van Oekraïne. 

Het transport van Barendrecht naar Polen wordt door de commissie zelf gedaan. Het transport van Polen naar Oekraïne wordt gedaan door plaatselijke chauffeurs die daar ervaring mee hebben. 

'zo'n 45 procent van de dozen gaat naar kinderen in Oekraïne', legt Paul Verkade uit. '35 procent gaat naar Oekraïense vluchtelingenkinderen in Polen en twintig procent gaat naar Poolse kinderen.' Naar die laatste groep gaat dus minder hulp dan anders. En dat komt niet alleen omdat het in Polen langzaam beter gaat. 'Mensen hebben daar tegen ons gezegd 'Wij zorgen wel voor de kinderen in onze buurt. Stuur onze dozen naar Oekraïne', zegt Verkade. 

In de busjes wordt naast de schoenendozen ook gereedschap ingepakt. Dit gaat naar gebieden die zijn bevrijd. 'De Russen laten leeggeplunderde huizen achter. De mensen hebben niet eens meer het gereedschap om hun huis te herstellen.', weet Paul Verkade van een predikant die de Immanuelkerk heeft bezocht. Met een bliksemactie is er toen gereedschap ingezameld.
'We hebben ook de laatste generatoren in Nederland gekocht', vervolgt Verkade. Die zijn met een transport van de Rotterdamse Maranathakerk naar Polen (en vandaar naar Oekraïne) gebracht.

Normaal valt de inzameling bijna een jaar stil als de schoenendozen zijn weggebracht. In verband met de oorlog in Oekraïne is dat deze keer anders. Er is deze winter behoefte aan winterjassen, kaarsen, gereedschap en dekens. Wie kan helpen kan een mail sturen naar polencommissie@live.nl 

Dit was een berichtje wat we graag even doorsturen Anneke, Alide,Tineke.

Schoenendoosactie 2022. (11-11-2022)
Even nog de juiste uitslag de gehouden schoenendoosactie 2022.
Wat een ongelofelijke opbrengst, 66 dozen hebben we kunnen versturen en allemaal gesponsord. We hebben ze inmiddels afgeleverd in Den Helder. Groeten van Anneke, Alide en Tineke. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schoenendoosactie. Helpt U weer mee? (10-2022)

Filmpje over het uitdelen van de schoenendozen: https://youtube.com/watch?v=j-DXMwWAaz0&feature=share
 

?       Vanaf 2 oktober starten we de schoenendoosactie weer. De folders liggen in de kerk en kunnen ingeleverd worden voor in de kerk in de bestemde schoenendoos. Ook als u online bestelt. De Schoenendoosactie is een unieke manier om te delen wat jullie te geven hebben: tijd, bezit, aandacht en liefde. Indien u wilt, kunnen wij de spullen ook bij u ophalen. Begin november zullen wij de schoenendozen inleveren. Naar de overkant.
Alvast ontzettend bedankt voor uw hulp.

?         De schoenendozen kunnen iedere zondag worden ingeleverd  bij de Burghtkerk, vanaf 9.30 tot 11.00 uur, of bij Anneke Visser, Maricoweg 17, tel. 0622289772 of bij Alide Zegers Vloedlijn 20 tel.313355 of bij Tineke Ramaker, Vloedlijn 34, tel. 313866.

?         Heb je mooie spulletjes die je niet meer gebruikt? Als je ze weggeeft, krijgen ze een tweede leven. Kinderen in het land waar je doos naartoe gaat, kunnen er nog jaren plezier van hebben.
Dus stop die knikkers, Barbie, raceauto of puzzel in de doos. Maar ook dat toffe T-shirt dat jou niet meer past.

  Kijk ook eens bij de kringloopwinkel in je buurt. Daar kun je lekker duurzaam shoppen voor mooi tweedehands speelgoed en handige spulletjes. Koop altijd dingen die van goede kwaliteit zijn, zodat ze lang meegaan.

In de landen waar we de dozen uitdelen, belandt afval vaak op straat of in de natuur. Daarom is het handig als je het verpakkingsmateriaal (zoals plastic en papier) alvast van je cadeautjes haalt. Koop ook geen spulletjes met batterijen. In onze verwerkingscentra checken we je doos nog even op zulke materialen. Groeten Alide, Anneke en Tineke.


Schoenendoosactie 2021-2022 (19-01-2022)
De uitdeling van de schoenendozen is in volle gang. Bekijk de video's en foto's hier:  https://youtu.be/fRpxszkKiQI

Groeten Anneke,Alide ,Tineke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(12-2021)
Schoenendoosactie. We kunnen onze dozen versturen, 104 dozen en allemaal gesponsord.
Wat een prachtig gezicht, al die vrolijk versierde goed gevulde  schoenendozen, die wij hebben ontvangen voor de actie.
Daar worden wij en natuurlijk ook alle kinderen die zo?n doos mogen ontvangen weer ontzettend blij van.

 We willen iedereen, jong en oud binnen en buiten de gemeente en de Diaconie ook weer hartelijk bedanken.
Op 10 november zijn de dozen naar Julianadorp gebracht en van daar naar een landelijk verwerkingscentrum, waar vandaan ze worden verstuurd naar de kinderen in de armste landen.
En dit jaar zullen er ook weer dozen naar vluchtelingenkampen gaan. We houden u via ons kerkblad weer op de hoogte van het verdere verloop van de actie. Hartelijke groet Anneke Visser, Alide Zegers en Tineke Ramaker.

Beste allemaal, 
Wat een bijzondere maand hebben we weer achter de rug! Tot op het laatst was het spannend of we dit jaar een locatie konden vinden die we mochten gebruiken als Verwerkingscentrum. Met heel veel inspanning van een aantal mensen is het toch gelukt. We konden terecht in De Kaasfabriek. Bij het eerste gesprek hadden we direct al een heel goed gevoel en dat is
tijdens de verwerkingsperiode alleen maar toegenomen. Klein maar fijn! Logistiek soms wel een uitdaging maar met denken in mogelijkheden en met behulp van de buren is het gelukt. Met dank aan Bolton bouw, Ko de Bruin, Van der Burg, Stichting Woerden Helpt en de Bruin Recycling voor opslag, hulp, parkeerruimte, kachels en gebruik van containers, is de verwerkingsperiode prima verlopen! 

Met een grote groep mensen hebben we 13.193 schoenendozen gecontroleerd! 

Meer dan 100 vrijwilligers hebben we in deze 3 weken mogen verwelkomen. Veel oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Helaas hebben we ook mensen vanwege ziekte moeten missen. Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze verwerkingsperiode. Met tijd en inspanning, huisvesting, verhuizing, donaties, goede idee?, liefdevolle gedachten en alles wat we nog meer nodig hadden!

Het containerschip Genesis is vertrokken uit de haven van Vlissingen. Met aan boord twee afgeladen 40 ft containers uit Woerden. Gevuld met 13.193 schoenendozen en de resterende ruimte is tot het laatste hoekje gevuld met 65 sets schoolmeubelen, schriften, speelgoed en andere hulpgoederen zoals gereedschap, keukengerei, linnengoed, voetbalshirts, kleding en naaimachines. Daarbij is er heel veel warmte en liefde meegestuurd.  Stel je in gedachten eens voor: ruim 13.000 kinderen bij elkaar die allemaal een schoenendoos hebben ontvangen? dan kun je toch alleen maar blij zijn! 

Heel mooi dat we dit met zijn allen hebben gerealiseerd! 
Als alles volgens planning verloopt komen de containers op 1e kerstdag aan in Freetown, Sierra Leone.
De komende tijd nemen we even pauze. Zodra we weer plannen hebben zullen we jullie per mail informeren. Het nieuws over de containers en uitdelingen houden we bij op de website.

 We wensen jullie het allerbeste voor de komende tijd. 

Groetjes van,  Annemarie en Yvonne met ondersteuning van Helene
Co?inatoren Verwerkingscentrum Schoenendoosactie Woerden