Diensten beluisteren en of bekijken (12 2020)
Sinds enige jaren is in 'de Burght' apparatuur geplaatst, zodat u onze kerkdiensten m.b.v. onderstaande link kunt volgen via het internet.


Meeluisteren tijdens de dienst kan via
: https://kerkdienstgemist.nl/stations/715/events/recording/160724340000715?media=audio

U kunt sinds kort de diensten op uw laptop of tablet volgen: https://kerkdienstgemist.nl/stations/715-Protestantse-Gemeente-Den-Burg---Texel

Als u via boven genoemde link geen verbinding kunt krijgen ga dan naar  http://kerkdienstgemist.nl/  en type in het zoekkadertje Den Burg in. Dan moet het lukken. Ook is het mogelijk om via de link eerdere diensten van alle aangesloten kerken te beluisteren

Lukas kastje  (11-2012) 

  Brief naar de luisteraars:

  Een aantal gemeenteleden beluisteren via het internet de
  zondagse kerkdienst m.b.v. een
Lukaskastje via een
  b.v. Basis bel verbinding van de KPN.

  Voor die luisteraar van de kerkdienst is er in 2013 wat veranderd.

Veel (oudere) luisteraars hebben een Basisbel abonnement bij KPN of andere provider. Wilt u na 2013 nog de kerkdiensten beluisteren dan dient uw huidige verbinding/abonnement omgezet te worden naar een ADSL internet+bellen verbinding. In de buurt waar de KPN kabel uw huis binnen komt wordt dan een router geplaatst en vandaar moet een kabeltje getrokken worden naar uw huidige Lukas kastje. Dit kastje is gelukkig al geschikt voor de nieuwe verbinding. De router wordt door de monteur geplaatst en het kabeltje naar het Lukas kastje kunnen wij voor u aanleggen.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat eng maar miljoenen mensen gebruiken dit systeem tot volle tevredenheid. U zult merken dat u met een ADSL verbinding al snel voordeliger uit bent dan met uw huidige abonnement. Maar een ADSL verbinding heeft nog meer voordelen:

·      In de meeste gevallen kunt u uw oude telefoonnummer gewoon behouden.

Hoe gaat het nu verder? Het meest praktische is dat u zelf, of uw kinderen of goede kennis met een beetje verstand van dit soort zaken zorgen dat uw huidige abonnement wordt omgezet naar een ADSL verbinding voor internetten+bellen. Dat kan bij KPN worden afgesloten maar ook bij Telfort, welke iets voordeliger is. Bij de meeste providers kunt u tijdens het bestellen opgeven dat men uw huidige abonnement voor u opzegt. Dan bent u er zeker van dat u zo kort als mogelijk zonder telefoon komt te zitten. Drie tot 5 weken na uw aanvraag zal er kontakt met u worden opgenomen op welk moment  een monteur het modem bij u kan aansluiten.

Heeft u al een TV aansluiting via Kabeltex dan is het ook mogelijk om een internet+bellen verbinding via Kabeltex te (laten) regelen. U krijgt dan wel een ander telefoon nummer.

Niet alle (persoonlijke) alarmsystemen werken in combinatie met internet+bellen. Heeft u een persoonlijk alarm waarmee u met één druk op de knop de meldkamer kunt laten weten dat u hulp nodig hebt? Dan adviseren de providers om gebruik te blijven maken van de traditionele vaste telefonie, waarbij telefonische alarmering in iedere situatie gegarandeerd werkt. In veel gevallen hebben de aanbieders van Alarmsystemen ook nieuwere uitvoeringen welke wel via een ADSL verbinding zijn te gebruiken.

Voor die situaties waar ADSL geen oplossing is, biedt Streamit een nieuw inbelabonnement. Voor elke luisteraar of Lukas ontvanger die wil inbellen, sluit u een inbelabonnement af. Dit inbelabonnement kost € 7,50 incl. BTW per luisteraar per maand. Als de luisteraar een KPN Belvrij abonnement heeft, zijn er geen extra inbelkosten in de Belvrij periodes. U kunt in dat geval dus onbeperkt inbellen voor dit tarief.

Het regelen van de nodige inbelcapaciteit kost enkele weken. Bij aanmelding dient u de serienummers van de Lukas kastjes door te geven.

Alle details en de bestelprocedure vindt u op
http://inbellen.org.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en natuurlijk willen we u helpen om alles zo makkelijk en ongestoord als mogelijk te laten verlopen. Daarvoor kunt u kontakt opnemen met Jaap Vlaming (tel. 314654) en Douwe Kooiker (tel. 315577) en gaan we samen bekijken hoe de situatie er bij u voor staat.

Met vriendelijke groet namens het ‘Lukas-team’, Kees Vlaming, Jaap Vlaming en Douwe Kooiker.