Jeugd & Jongeren  

 

Soos Windkracht 11

 

 

 

Bericht van de Poortwachters (07-2017)
Op zaterdag 20 mei werd het schimmenspel over  'Jozef' opgevoerd in de Burghtkerk van en door de Poortwachters. Weken was er gebouwd aan een waterput, een gevangenis en een kudde schapen. En door drie lady's met hulp van ouders, een heuse  zelf genaaide echt jas van Jozef. Daarnaast waren er 'glas in lood' ramen met ook weer de prachtige jas van Jozef er in gemaakt. Het hele seizoen 2016/2017 stond in het teken van de verhalen rond Jozef. Ook tijdens hetSinterklaasfeest vieren kwam Jozef langs. En deed de leiding best even versteld staan. Midden onder het spel moesten de deelnemers ergens op de grond gaan zitten. Ze kregen een klein papiertje en wat potloodjes en moesten zonder met elkaar te praten heel snel schrijven of tekenen wat volgens hen Jozef van Sinterklaas moest krijgen. Dit kwam voorbij: geld, een nieuwe jas, een huis, een auto, een mijter, een fiets en hoe geweldig ook nog een takel om uit de put  gehaald te worden.  Dan na een wat gemankeerd jaar lees 'wat perikelen rond clubruimte en een zeer onwillige duim', konden we dan toch met elkaar de feestelijke opvoering laten zien aan alle ouders en een paar nieuwsgierige toeschouwers. Alle voorbereidingen samen met de enorme hulptroepen aan ouders, kerkrentmeesters, geluidtechnicus, een enorme partytent verrees op t podium met vereende krachten van o.a. moeders en een oma. Er was een vader die ons hielp om goede verlichting te hebben. Te veel om op te noemen dus.

 

Maar het mooiste was toch de groep zelf, onder applaus nog net niet op een rode loper kwamen de kinderen de kerk binnen. Gelijk verdwenen ze achter de schermen en voerden hun spel op. Het werd een prachtige avond. Helaas moesten we een speler missen' wel waren zijn 'eigen' extra drie schapen aanwezig, dat was top Kees. Na het bedank applaus waren er bloemen voor de leiding warme woorden van de kinderen. Gelijk waren er voldoende bereidwillige handen om alle bouwwerken en partytent op te ruimen!  En als klapper ook nog een uurtje heerlijk giebelen en giechelen onder het eten van verse aardbeien taart, verse cupcake's en vers net als het gebak zelf gebakken hartige hapjes. Daar kwamen cola en chips bij om alle zenuwen van het op te voeren stuk weer bij verbleekten. Alle kinderen waren om kwart over negen weer naar huis en werd de kerk door de laatste hulptroepen weer kerkdienst klaar gemaakt. Nogmaals dank aan al die ouders die ongeveer een gloeiend heen en weer over moesten hebben voor deze avond. Dank.

 

En dan nog een laatste groet en dank aan de leden van de Poortwachters.
Dag Julia, Nynke, Serahja, Sterre, Thomas, Meijert, Kees, Sil en Luc.
Wij hebben genoten van dit jaar.
Zij zwaaien af en kunnen komend seizoen verder als Schakelaars.

Hartelijke groeten, Ellen, Bram en Mieke
 

 

     Jeugd & Jongeren (04-2017)     

 

             20 mei a.s ....     20 mei a.s....

                  Schimmenspel    "JOZEF"

 Wat Jozef allemaal mee maakt?

 Komt het zien en verwonder u nog een keer over deze jongeman.

 De Poortwachters voeren het voor u op.

 Welkom op 20 mei a.s om 19.00 uur in de Burghtkerk. De toegang is gratis.

 Houd de avond vrij!      Mis het niet...

De Poortwachters.
 

Kinderkerstfeest (01-2017)

In de Schakel werd de musical “het leuke dromen, vervelende dromen, saaie dromen, dromenmuseum” door de leiding opgevoerd als hoorspel.

 

Het dromenmuseum hangt vol met allerlei dromen: vergeten dromen, toekomstdromen en nog veel meer. Het museum wordt bewaakt door een nachtwaker, hij doet erg zijn best maar valt toch in slaap, waardoor onbekenden kans zien het museum leeg te roven. Gelukkig weet Pelle een oplossing: alle mensen uit het dorp Stillebroek komen hun eigen droom inleveren. Zo kan het museum weer gevuld worden. Bram heeft tijdens het hoorspel alle liedjes laten horen die erbij hoorden. Na het hoorspel kregen de kinderen de traditionele sinaasappel en een boek mee.

Tijdens de adventsweken hebben de

 

kinderen ook een ster geknutseld en deze 

 

mocht eerste kerstdag mee naar huis.

 

Ook voor ds Wikke is een ster gemaakt.

 

 

Van de jeugdouderling. (01-2017)

Afscheid van ons vrolijke viertal.

Helaas hebben we in een mooie dienst in de kerk afscheid genomen van de familie Nauw. Zoals verwoord in de dienst waren ze alle vier actief in onze gemeente. Casper en Dennis met hun vrolijke stemmen en bijna altijd een antwoord klaar bij de gesprekjes vooraf gaand aan de nevendienst. Janine als enthousiaste leiding bij de nevendienst. En Roland was actief als minder zichtbare geluidsman. Nog een keer hebben we ze in t zonnetje gezet. De jongens hebben een strandpaal als herinnering aan Texel en de nevendienst meegekregen. Na de dienst is de leiding van de nevendienst nog gezellig koffie gaan drinken. Wat gaan we ze missen. Ook vanaf deze plaats, heel hartelijk dank voor jullie hulp en sprankelende aanwezigheid. We mochten een stukje met elkaar optrekken. Dat het jullie op de nieuwe plek in het jullie vertrouwde Zwolle goed mag gaan.  Mieke